Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

Γεννήθηκε το 1967 στην Βαλτιμόρη των ΗΠΑ όπου και έζησε τα πρώτα παιδικά του χρόνια. Από πολύ μικρός έδειξε ιδιαίτερη κλίση και αγάπη για τη ζωγραφική.

Σε ηλικία 18 χρονών πετυχαίνει στις εξετάσεις της ΑΣΚΤ Αθήνας και εισάγεται απ’ τους πρώτους. Μαθήτευσε επί 5 χρόνια στο εργαστήριο ζωγραφικής του καθηγητή κ. Πατρασκίδη και στο εργαστήριο Νωπογραφίας και Τεχνικής των Φορητών Εικόνων του καθηγητή κ. Ξυνόπουλου. Αποφοίτησε αριστούχος λαμβάνοντας συγχρόνως και το θεωρητικό πτυχίο στην κατεύθυνση της Εκπαίδευσης.
Παράλληλα με τις σπουδές του, μαθητεύει στην τέχνη της τοιχογραφίας δίπλα σε καταξιωμένους Αγιογράφους και συνεργάζεται μαζί τους για πολλά χρόνια σε Ιερούς Ναούς στην Αθήνα, στην Επαρχία και στο Εξωτερικό. (Άγ. Ελευθέριος Αχαρνών, Κοίμηση της Θεοτόκου Τουρκοβουνίων, Άγ. Γεώργιος Κερατσινίου, Άγ. Ιωάννης Καλλονή Λέσβου, Αγ. Βαρβάρα Ίλιον, Άγ. Δημήτριος Όπλων Κ. Πατήσια κ.τ.λ.).
Σήμερα, έχοντας πλέον βρει το δικό του δρόμο έκφρασης στην Βυζαντινή τέχνη, αναλαμβάνει ο ίδιος προσωπικά την Αγιογράφηση Εκκλησιών. (Ιερ. Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αβύθου – Αίγιο, παρεκκλήσι ιδρύματος «Φλόγα»).
Υπήρξε δάσκαλος στη σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ιερ. Μητροπ. Αιγιαλείας και Καλαβρύτων όπου εργάστηκε για την οργάνωση και λειτουργία του Εργαστηρίου.
Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο 9 χρόνων. Ζει και εργάζεται στο Χολαργό.
Είναι μέλος του Επιμ. Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και του  Πανελληνίου Συλλόγου Αγιογράφων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις